28 août

Idag är det torsdag ( utala det hur Du vill ) Och jag är precis hemkommen från Canyoning som gick bra. Freddan bjöd mig på lunch. Vi hade ju ett litet vad på G under Via Ferratan, vem som nådden toppen först, och vem vann ? Självklart Malin Strengberg.

Annars ska vi iväg till Corte nu vid 17.00 alla värdar, ska bli fruktanskvärt roligt, vi ska gå igenom Stadsvandringen, vi kommer ju börja köra utflykter dit snart. Shit, det är inte många veckor kvar nu. Tiden går ju så otroligt fort när man har roligt, och på tal om roligt, Jag, Janina, Johanna och Alex var på Accapulco i tisdags, europas näst största nattclub, och hade en helt fantastisk tjejkväll.

Vad händer mer på ön här borta, Det är avskedsfest för Hurt-Hanna och Tennis-Erik ikväll, sorgligt. Kommer sakna Hanna. Om du nu läser detta så ska du veta att Du är tjejen hela dagen. Du har skinn på näsan och helt enkelt riktigt bra.
Haha, Det hände en rätt rolig grej igår faktiskt, inte så rolig för den andra parten men det stuntar jag blankt i. Det är ju precis pinsamt. Ja, Jag fick helt enkelt dumpa bartendern, för han fick helt plötsligt för sig att han var kär i mig, Från ingen stans.. Asså vi snackar lekis, hej-får-jag-chans-på-dig.  Vilket iof är rätt förståligt, Jag är ju rätt lätt att bli kär i, men en vecka kändes lite väl.. en vecka och några kramar, Japp. Så när jag sa till honom att dessa känslor inte fanns hos mig var jag precis kass och skulle inte prata med honom mer under hela säsongen. Nu ska vi se om jag kommer ihåg ordagrant vilka ord han använde, din lilla yngel tror jag bestämt det var.

Åååh, måste säga att Lovisa är ju så bra va. Nu kommer hon in på kontoret och säger att ridningen är inställd ! Vilket betyder att jag har sooooooovmorgon. Underbart ! Så underbart !

Nu ska jag hem och ladda kameran, vilken dag detta ska bli !

Mamma, vadå borttappad ?
Vad för bilder? Alla finns på Fajan ! =D


lundi 25 août

Nu har det hänt en hel del sen sist.
Och jag lovar att bilder kommer inom kort.

Jag måste bara berätta om min utflykt idag. Det var ju 4 timmars bergvanding idag, och dagen som vanligt börjar åt helvete när mange valt att inte göra mina luncher inte nog med det så vägrar han gå upp och göra dem när jag väckler honom inte 1 utan 2 gånger, vart är bottan ? Kom hit nu, Så det blir lite ordning på torpet.
Men iaf, jag fick ju ställa mig och göra bagetter till 8 pers, det fixade väl sig, vi kom dock inte iväg i tid, men jag smörade upp dom.

Men, jag har haft den bästa dagen på länge, jag har aldrig garvat så mycket med mina gäster någon gång. Haha, Johanna. Det är 2 tjejer här i 40 års åldern som är helt crazy, dom är ju så du och jag om 20 år.. Jag har bara gått runt och skrattat och tänkt på dig hela dagen.
En av dem, kallas gullan. Hade suttit och käkat middag igår, och sen tittat upp och mött en 65 åring gubbes blick, hon hade vänt bort blicken och sen tänkt att nu måste jag ju säga något, så hon tittar upp och säger " gud, vilka fina långa bruna ben du har..." Gubbens fru höll på att ramala ur stolen och jag skrattade så jag höll på att kissa på mig när hennes vännina berättade detta.
De sa även att den ena brukar läsa högt på kvällen för den andra, Jet, vad brukar du och jag göra ? haha.
Den ena har också haft ett 10års långt förhållande med en kille som var otrogen hela tiden, rätt komiskt det med. Vad brukar vi säga, kärleken är K A S S !
Det är bara så Du och Jag, så jag har i princip spenderat en dag med dig om 20 år. Vilket var underbart..
Saknar dig.

Sen till Mam & Pap. Vet Ni vad jag och Adam gjorde igår.. Vi slängde ut silvias säng. Och vips så blev vårat rum ur bra !

Klas, ring mig, Jag har en idée som jag måste diskutera med dig..

Som sagt, blider på grabbkvällen ( som blev en bra tjejkväll ) , lite jobb och Våran road trip till Ile Rousse kommer på face snart,

Svar: Ja, Johanna här på Ori bloggar med. Och Andree, men han jobbar ju på Nappe i Ile Rousse.

17 août

Hej vänner.
Idag är det söndag. En trött sådan.
Är riktigt sliten i hela kroppen. Hade ju kvällstranfer igår och självklart var planet försenat, så åkte väl från hotellet vid 22.15, vi brukar åka 15.45. Hävde säkert i mig fyra esspreso innan, kunde jag sommna när jag väl kom hem sen ? Nej. Låg vaken till fem i morse kanske, sen var det bara att gå upp och ha välkommst möte.
Sen tog jag mig faktikst frihitet att gå upp pch lägga mig några timmar, tills S kommer in och fräser " Ta bort ditt ben från min säng " Denna människa skulle jag utan problem kunna kasta en stekpanna i huvudet på. Men vilken fest det kommer bli när hon äntligen åker hem på lördag. Det tackar vi så hjärtligt för.

Klas ringde för någon dag sen med. Han är bättre än bäst, lillebror ska ringa mig idag med. Det är helt sjukt vad jag saknar min lilla lillebror.

Mår rätt kasst idag faktiskt, tur är väl ändå att Lovisa kommer in på kontoret nu och sa att jag fick gå hem och lägga mig för Henke får köra till Grandi.
Henke, denna människa. Jag säger inget så har jag ingenting sagt, Pappa du är fasen den bästa man kan prata med i hela världen. Alla borde ha en pappa som min pappa.
Och mamma, även om jag ringer henne tjugo i fyra och inte är vid mina sinnes fulla ( ! ) bruk så ställer hon upp och hjälper till, nu kanske det var lite väl att ringa dit doktorer. Haha, Det händer mycket på denna lilla ö som är 184 km lång och cirka 85 km bred.
Jag börjar iaf komma in i mitt liv som reseledare, och jag trivs fortfarande.

Och nu till det bästa av allt. Det regnar. Det verkligen öser ner.
Tack för det ! Jag är ju seriös, ni där hemma är säkert ur trötta på regn och vill ha sol. Vi här nere vill ha regn och mindre sol.

Nä, nu ska jag hem till mig och sätta på en film.
Och smula knäckebröd i S säng.

kick


saknar er mina kickar..
sitter på kontoret och tänker på hur jäkla kul vid hade midsommarhelgen.

Men en grej bara...
VART ÄR MITT FUCKING MAIL OM ALLT SKVALLER ?



The day from hell

Katafuckningstrof dag idag.
Haha. Det går ju bara att skratta åt det.

Transfer, som alltid på lördagar, vi åker iväg till flygplatsen, allt går som vanligt ( svin bra ) tills Tua kommer och säger att det hänt en liten katastrof, flyget från oslo är försenat, cirka 24 timmar. Det betyder att vi har alltså 54 stockholmare på hotellet som vi inte har rum till en natt till.

Det har vatt rätt körigt idag.
Fick hoppa in i servicen, vi fick en ny tjej, jag har portat Robin från Orizonte för han dissar våra fester hela tiden, Bottan ger mig alldeles för mycket mat hela tiden, och skrattar sedan " Äter du upp det, får du en glass "

Vissa dagar skanar man Jönköping. Men vi har en familj här, som åker imon, som ska till Jönköping nästa lördag, de har lovat att ta kort på Alcamo och skicka ner till mig.

Igår fick jag även dricks ;) Mmm.

Livet är ändå rätt okej, Vi ska ha tjej-kväll på tisdag och jag råkar vara ledig på onsdag ;)
Halva personalen var på Via Notte igår, stället har 10000 pers och freddan lirade. Honom har jag ju iof redan sätt på parkan. Men lite bitter var jag ändå.
Träffade även Pontus Langley idag, Ja stora stora chefen.
Hälsar " Hej, Malin " varav han säger " Mmh, Du jobbar på Orizonte "

Nu ska jag gå upp till min lya, kanske flyttar igen på lördag, till D23 och jag fjäskar för maccan lite, men vi har frukostdate imon så.

I torsdags var den bästa kvällen på länge, som sagt, det ska vara du och Jag Jet, och Gurra !

1 månad

Hej Bloggen !

Jag har försökt skriva detta inlägg 2 gånger nu, men med take på att jag har varit här nere exakt en månad nu då är det väl dags.
Jag tänkte kort och gott berätta lite om vad jag pysslar med på mina dagar här nere på ön.

min vecka börjar på lördag, då det är transfer.
De gamla gästerna ska till flygplatsen och nya kommer.
Den första transfer-bussen kommer 07.15 och då åker vi mot Bastia där flygplasten ligger.
Resan dit tar ungefär 40 minuter.
Ser till så gästerna kan checka in och sen är det dax att hämta nya.
Tar med dom till hotellet och på vägen dit kan det låta typ såhär.
"Hej allesammans ! Välkommna till Korsika. hoppas flygresan har gått bra. Mitt namn är Malin och jag jobbar som Värd på Hotell Orizonte. Temparaturen ligger runt 28 grader och i vattnet har vi en temp på cirka 23 grader, det går alldelse utmärkt att dricka kranvattnet på hotellet, och ja ! Det finns svenska kaffe. . . . "

Sen är det söndag, och då dags för välkommst möte, då radar vi upp. Macke ( HC ) Jag och henke ( värdar ) Tobbe och Emilia ( kidsclub ) Erik ( Tennis-Erik ) Adam och Jossan ( strandvärdar ) Och Julia ( HC ass )
Då går vi igenom alla aktiviterter som händer under veckan.

Sen är det anmälning vid Repan från klockan 10.30 till 11.00.
För klockan 11.00 åker vi upp till en liten bergsby som ligger 6 km här ifrån som heter Cervione. Där vi går runt och har en guidad tur, vi pratar om Elba och Monte Christo, Kyrkan, Ett krigsmonometn, och sen avslutar vi med att fika lite.

Sen på eftermiddagen åker vi iväg till Grandi, som är våran lokala grönsakshandlare.
Sen har en av oss värdar biltvätt.
Och sen till det roligaste, Gallupsammanställning. Detta kan ta 3 år att göra, speciellt eftersom att jag brukar glömma stockholmarnas i min väska efter den sena transfern.

På måndag är det dags för Bergsvandringen i Casragniccia området, det är en 4 timmar lång vandring och man är fruktansvärt trött eftre denna. Man kan ha turen att stöta på vildsvin, kossor och vilda arga hundar.

På kvällen är det time for Bar Quiz, och igår slog jag och jossan rekordet rätt ganska fett ! 62 personer var med, och borden räckte inte till.. Väldigt nöjda över att vi raggat ner fler än Adam och Henke lyckades göra förra veckan.

På Tisdagar är det meningen att vi ska ha en utflykt som heter Via Ferrata. Jag har dock inte fått vara med de två senatse gångerna, förra veckan lyckades jag tom riktigt bra, jag krockade minibussen.
Får total panik, vad ska jag göra, jag står uppe på ett berg med en framkåpa som ligger bervid bilen och en dunk som det läcker ifrån, vem ringer man ? Joakim Fritz, vad gör han. Börjar skratta. Sen är han faktikst snäll och hjälper mig igenom denna jobbiga situation. Förklarar att jag kan köra med bilen om det inte börjar uppföra sig si och så.
Så jag kör ner, och hem, var tvungen att tanka. Körförbi en bilverkstad, kör in där, utan att kunna ett ord franska förklarar jag att jag behöver hjälp, och sen frågar jag hur mycket det kommer kosta.. var beredd på att langa 2000 papp eller nått.
Då säger de snälla korsikanska gubbarna att jag får det gratis. Slutet gott, Allting gott.

Tills igår, Då Janina ringer, och säger att P-bilen lagt av. Så vad gör jag. Ringer Jocke. Som igen, skrattar.
Åker och hämtar Janina och Soffan i Moriani, p-bilen är död, så död, så vi får putta den till Grandi och ställa den där.

På Onsdagar har vi våran stora Happaning, vi åker ner till Bonifacio, som är en gammal medeltidsby som är uppbyggs på 80 meter höga kalkstens-klippor.

På torsdagar har vi Canyoning, som är en slags forsränning. Man hoppas cirka 5-8 meter från klippor, åker vattenruchbana och allt vad man gör. Rätt fräckt.

På fredagar har vi ridning, 2 timmars rytt uppe i skogen och bergen.

Sen börjar det om.
Ledig varranan ons / tors.

Sköt Er ! / M

RSS 2.0